No niin, eilen oli näyttelypäivä ja tunnetusti silloin siskon luona asuvat koirat synnyttävät eli niinpä Taikahallan ällät päättivät tulla emon masusta maailmaan! Odotetusti ison pentueen Usva punnersi tyyliin plop-plop eli hyvinkin helposti eikä mitään ongelmia missään vaiheessa. Tyttöjä tuli kaiken kaikkiaan tarkistuslaskelmien mukaan 3 ja poikia siis 6, väreinä soopelia ja mustaa. Osa pennuista on joko tosi tummia soopeleita tai tosi tummia parkkeja, en oikein osaa vielä sanoa mitä väriä ne ovat. Pitää odottaa että vähän kasvavat ja värit selkeytyvät. Pennut ovat virkeitä ja hakeutuvat itse syömään ja Usva suhtautuu tyylinsä mukaan todella suojelevasti pentuihinsa. Kävin niitä eilen katsomassa ja niin Usva meni vähän niinku mun ja pentujen väliin makoilemaan että katsoa saat ja vähän koskeaki, mutta nää on kyllä MUN!

1586315.jpg

Näyttelyitä olikin sattunut monta samalle päivälle. Itse käytiin Rovaniemellä hakemassa elämäni ekat hylätyt, Mesi ja Tihku olivat tuomarin mielestä enempi porokoiria! Noh, tää Juslin laitto muitaki koiria pihalle harmaan nauhan eli hylätyn kanssa, milloin kukaki muistutti enempi ruotsinlapinkoiraa, milloin taas pystykorvaa eli ei kyllä mitenkään suuresti tää tuomari vakuuttanu mua asiantuntijuudella. Eipä tartte enää herra Johan J Juslinin kehään mennä yhenkään koiran kanssa enkä suosittele ketään muutakaan menemään!

Sotkamossa Ikiveijari kävi kehässä ja sai EH:n, tuomari Esko Salkonen tykkäsi että olisi pärjännyt paremmin jos koira ei olisi ollut lihavassa kunnossa. En mie nyt niin tiä onko Kianto lihava kun aika ronkeli on syömään, mutta tuomari kai tykkää laihemmista koirista.

Oulaisissa Jokaillantähti debytoi virallisessa näyttelyssä todella hienosti, tuloksena ERI ja PN4! Arvostelu oli myös hieno, toivon kovasti että Marjaana innostuisi viemään Iitun toistekin näyttelyyn.