Olipas viikonloppu! Perjantaina lähdettiin ajelemaan kohti Piteåta tuolla Ruotsinmaalla ja perillä oltiin yöllä. Navigaattori ajatti loppumatkan pikkuteitä pitkin, maisemat olivat kyllä idyllisiä tuolla Ruotsin maaseudulla. Ainakin tuo rantatie oli loistava, ohituskaistoja vähän väliä tai ainakin niin leveitä teitä, että ohitukset olivat helppoja ja turvallisia. Oltiin nimittäin asuntoautolla liikkeellä, joten meidät ohitti yksi jos toinenkin auto ja jos kävi harvinainen tilaisuus eli joku ajoi meitäkin hitaammin niin päästiinpä mekin ehjin nahoin ohi.

Yö siis asuntoautossa näyttelypaikan pihalla. Mie olen aika herkkäuninen, joten yö oli todella katkonainen, porukkaa tuli lisää ja aamulla tosi aikaisin alkoi olla ihmiset liikkeellä. Saatiin rauhassa syödä aamupalat ja käyttää koiria pihalla ennen kuin tarvitsi edes miettiä varsinaiselle näyttelyalueelle menoa. Kessut olivat arvosteluvuorossa kehän viimeisiä. Hilen sisarpuolia oli näytillä muutama, jotain samaa näköä niissä oli. Ruotsissa on näemmä tapana leikata karvat takajaloista ihan lyhyeksi eli koirat olivat sen näköisiä kuin niillä olisi tikut jalkojen tilalla. Ite ku on tottunu leikkaamaan jalkakarvat suunnilleen parin sentin mittaisiksi niin ehkä oma koira näytti ruotsalaisten silmään aika tönkköjalalta! Olin ilmoittanut Tuiskun avoimeen luokkaan vaikka se Suomen muotovalio onkin kun luulin, ettei se muutoin voi saada serttiä Ruotsista. Avoimessa luokassa oli kuitenkin kilpailua vaikkakaan ei kovin montaa koiraa ja olikin sitten hienoa voittaa oma luokka! Ruotsissa näyttelyt menevät ns. "vanhoilla säännöillä" eli niillä, mitkä olivat Suomessakin ennen käytössä ja miehän olin ihan pihalla koko ajan ;D Saatiin CK (certifikat kvalitet) eli päästiin kisaamaan paras narttu kehään ja oltiin toisia. Harmillisesti CACIB meni sivu suun, mutta sertti saatiin ja sitä myötä Ruotsin muotovalion arvo! Kuva uudesta S MVA:sta

1608951.jpg

Ja ruusukekasasta

1608948.jpg

Piteåsta sitten kotiinpäin. Iloisia viestejä kantautui matkan varrella, sijoitustyllerö Hippu oli käynyt emäntänsä kanssa käyttäytymiskokeessa ja läpäissytkin sen ja sitä myötä Hippu on nyt BH TK2 Taikahallan Hankien Hymy! :) Onnea Annina ja Hippu! Te olette kyllä aikamoinen huippupari!

Ettei ilonaiheet loppuisi tältä erää vielä niin kerronpa senkin, että sain kiinni sijoitustyttö Essin (Ensi Lempi) toivottavasti tulevan sulhon omistajan ja saimme sovittua treffit. Loppukesästä siis saattaa paukahtaa vielä pesueellinen Taikahalloja maailmaan! Asiasta enemmän sitten myöhemmin, katsellaan ensin roihahtaako lempi vai päättääkö Essi tehdä oharit.

Hillan ipanaattorit ovat jo kaksiviikkoisia ja Usvan pirpanat viikon vanhoja. Olisi kuvien aika, mutta allekirjoittanut on niin tolkuttoman kuitti reissun jäljiltä että en lupaa kuvapläjäystä ainakaan tälle päivälle ellei joku ihme virtapiikki yllätä, kahvikaan kun ei tunnu auttavan tipan tippaa!