Sissus että oli hyvä treeni tänään! Meän lisäksi oli vain ohjaaja sekä yks lähinnä aloitteleva koirakko eli saatiin todella yksilöllistä ohjausta. Hyviä neuvoja tuli roppakaupalla ja edistystä tuli mun mielestä tosi hienosti. Viikko meni taas treenaamatta ja Hile oli täynnä intoa, kauhee vinkuvinku heti ku kotona autoon mentiin kun tiesi, että treeneihin mennään.

Seuraamisessa otin nyt niitä lyhyitä pätkiä. Hilen paikka ja kontakti parani huomattavasti kun neuvosta oikaisin itseni kunnolla ja vain sivusilmällä katselin missä Hile menee kun aiemmin menin vähän kumartuen koiraa kohti että näen sen asennon kunnolla. Ilmeisesti Hile oli aatellu olevan ok haahuilla vähän miten sattuu, mutta tosi nopeesti se muutti paikkaa ja piti kontaktia tosi hienosti.

Jahah, pikkuneiti heräsi ja kaipaa huomiota eli jatkan toisella kertaa...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

No niin, jatketaas tätä eilistä sepostusta ku en viitsi uuttakaan aloittaa... Vieläki olen aivan innoissani tuosta eilisestä treenistä! Eli siis seuraaminen parantui mielestäni huomattavasti, nyt Hile ei enää katsellut välillä muualle ja seuraamispaikkakin oli entistä parempi kun ei entisestä paikasta nähnykään mun naamaa. Sitte toinen ongelma on ollu se kun Hile on pitäny namin saamista vapautuksena sivullaolossa ja maassaolossa, nyt sitte otin tehtäväksi ihan vallan vapauttaa se joka kerta ja tuntu tepsivän, tai no nyt se jäi nyhjöttämään sivulle namin jälkeen vaikka oliki vapautettu, samoin maassaolon kanssa. Ohjaaja kyllä sano että omapahan on asiansa minne jää ku on kuiten vapautuksen saanu! Noita sitte otin monta kertaa, vaihtelin ite paikkaa että koira joutu lähtemään liikkeelle että sain antaa sitte uuden käskyn ja vapautuksen. Yks helppo luoksetulo otettiin ja totuttuun tapaan Hile pinko luokse minkä persjaloistaan pääsi. Ai niin, kokeilin myös sivullaoloa vasempaan kiertäen että koira joutu siirtämään peffaansa ihan kunnolla oikeaan asentoon päätyäkseen ja meni ihan jees nekin. Pakittamista pitäis kokeilla kans.

Mullahan on se Mujusen Salmen kirja "Tie tottelevaisuusvalioksi" ja etsin sitä tässä yks päivä että alkaisin katsoa mitä liikkeitä on kokonaan ottamatta alokasluokkaa ajatellen vaan arvatkaan löytykö se opus! Ei siis mitään käsitystä minne olen sen laittanu ku tässä kesän kuluessa olen siivoillu ja järjestelly paikkoja... no hitto kannatti manata, kirja löyty heti tästä koneen vierestä paperipinosta eli ihan väärästä paikasta! No löyty kuiten eli pääsen opiskelemaan mitä Hilen kans seuraavaksi aletaan kokeilemaan. Haaveena ois ihan oikeesti päästä kokeilemaan kisaamista joskus ens keväänä kun kerran Hile on niin innokas oppimaan ja tekemään.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hippu on taas miehelässä, toivottavasti tärppäis tällä kertaa! Huomenna tiedetään enemmän, tänään ei vielä onnistunut. Sulho on samainen Juskankankaan Pälvi Panu, jota kokeiltiin viime juoksun aikaankin.