Nyt parina päivänä pennut ovat päässeet ulkoilemaan ja mukavaa on ollut. Isommalti eivät ole vierastaneet lunta vaan ovat tutkailleen ympäristöä todella tomerina kuten näillä tuntuu tapana olevan. Kuvia en valitettavasti ole ottanut ulkoiluista, kokeillaan josko jonain päivänä saisin otettua kameran mukaan pihalle.

Kajaanin tamminäyttelyssä oli kasvattini Kianto (Ikiveijari) ja sai arvosanan EH (erittäin hyvä). Kianto ei ollut oikein viihtynyt sisähallissa, joten kolmatta sertiä metsästävät sitten pienemmistä ulkonäyttelyistä.

Eilen meillä piipahti viime kesän pennuista Nuga eli Lemmenlieska. Herttileijaa miten komea poika se olikaan! Mieletön turkki, kaunis pää ja rakennekin on oikein sievä. Ikävä vain kun Nuga on kivesvikainen eli pallit eivät ole laskeutuneet. Nugasta tulee piakkoin etelän poika kun se muuttaa emäntänsä kanssa Helsinkiin.

Nugan nähtyäni aloin miettiä miten kivaa jälkeä Frodo on jälkeensä jättänyt, oli todella hyvä ratkaisu käyttää sitä Usvalle. Aloinpa sitten miettiä josko tässä joskus kysyisin Frodoa myös jollekin muulle nartulle, ekana tuli mieleen Tihku, jolloin tulisi aika voimakkaasti paimennusviettiä taustalle. Saa nyt nähdä, Tihkua nyt en joka tapauksessa ala pennuttaa ainakaan vuoteen kun se on niin penikka vielä.

Niin ja paimennusvietistä vielä uutisia. Nuka eli T. Hankien Hurma kävi epävirallisessa paimennusviikonlopussa ja oli toiminut oikein moitteettomasti kun oli tajunnut, että poroja saa ajaa ja oikein haukkuakin! Lisäksi sijoitusnarttuni Sagaberran Yönsydän oli käynyt samaisessa tapahtumassa ja kyllä sekin oli saanut kehuja poromieheltä eli viettiä löytyy!