Ai jai, materialisti-minän sydäntä lämmittää, nimittäin se trimmauspöytä saapui tänään! Että osaa olla päheen näköinen, isot renkaat ja kaikki. Mahtaa sillä olla hyvä roudata näyttelyhäkki koirilla varustettuna autolta kehän laidalle. Ei mene pitkä aika ku pääsen kokeilemaan.

Tänään oli tullu Kemijärven aikataulut, kessut ja sammarit toivomusten mukaan iltapäivällä, mutta lapinkoirat harmittavasti jo ennen yhtätoista eli taitaa olla siinä ja siinä, että näen kasvattini Jämy Jätkän kehässä. Kessuja oli ilmoitettu 7 kpl eli meän tylleröt ja Dani-iskä, muista ei tietoa keitä ovat, toivottavasti uroksia tai valionarttuja että ois ees pienet mahikset saada Hilelle serti. Tajusin joku aika sitte, että en ole hakenu Tuiskulle Ruotsin valionarvolle vahvistusta! Nyt olen sentäs löytäny sopivan lomakkeen, vielä kun sais laitettua uuden mustepatruunan tulostimeen niin pääsis tuossa asiassa eteenpäin. En ole jaksanu kysyä millaisesta Suomen valionarvon vahvistuksesta ne tarttee kopion tuola Ruotsin maalla, mulla kun ei ole mitään muistikuvaa, että tuosta olis tullu muuta kuin se tilaamani kunniakirja.

Niin muistin aikana pitää hehkuttaa Jäkälätassu-Ruutin saamaa EH:ta Tampereen KV näyttelystä, oli kuulemma ollut tiukka tuomari eli todella hieno tulos! Onnea Minna ja Ruuti!