Tajusin tässä yhtenä päivänä, että kevät on jo tosi pitkällä eikä pentusuunnitelmissa ole edetty minnekään. Aika lailla pennuton kesä vissiin tulossa. Osa nartuista on jo mummoiässä eli niitä ei enää pennuteta, osa on vielä pikkulikkoja eikä niitä pennuteta ja muita sitte ei pennuteta syystä tai toisesta. Hitto, karsee pentukuume iski siis! Tänään tuli vielä viestiä Hillasta (Sagaberran Yönsydän, sijoituksessa Rovaniemellä) että sen juoksu on alkanut etuajassa. Sitä ei ole vielä lonkka- ja kyynärkuvattu eli astutus siirtyy sitte toiseen ajankohtaan. Kuvausaika oli varattu ens viikolle, mutta juoksuista narttua ei kannata kuvata kun paikat ovat normaalia löysemmät juoksun aikaan. Kesällä siis uusi yritys. Luustokuvaus jäi tosiaan vähän viime tippaan kun odotin muutaman kuukauden rotujärjestön jalostustoimikunnalta neuvoa kannattaako Hillaa käyttää jalostukseen sen emän HC:n takia ja kun vihdoin "lupa" tuli niin sitte tietty neitikoira pisti juoksun tulemaan saman tien. Omaa tyhmyyttäni odotin vastausta yheltä henkilöltä tuolta jalostustoimikunnalta, ei hän kuulemma ole oikein "ehtinyt" vastata muillekaan kyselijöille, sitten kun laitoin kyselyn toisille jäsenille niin vastaus tuli muutamassa päivässä.

Tihku, Mesi ja Pyry odottavat luustokuvissa käyntiä, nyt kelit alkaa olla pääosin kesäiset eli eiköhän tässä saa raahauduttua Rovaniemelle tai Pelloon koiralauman kans. Tihkun suhteen tiedän jo ketä haluan sille käyttää, jos suunnitelma onnistuu niin tulee mukavan paimentaustainen pesue, Tihkun emä ja siskopuoli ovat porokoiria ja kaavailemani uros on myös porotyössä mukana. Mesin osalta tiedän millaista urosta haluan sille käyttää, vaan sitä en vielä varmaa tiedä kuka tämä olisi. Hillalle ois ollu myös uros jo katsottuna, mutta se suunnitelma nyt siirtyi syksylle.

Tervolan näyttelyviikonloppuun ei ole enää pitkä aika. Mie menen kuulemma Niemisen kehään joko kirjoittamaan tai jakamaan nauhoja labradoreille ja kultaisillenoutajille. Luulis noista selviävän kohtuudella vaikkaki tällä hetkellä tuntuu siltä ku en ois ikinä näyttelyissä käynykään kun pää lyö ihan tyhjää että mitä kirjurin tai nauhojen jakajan toimenkuvaan niinku tarkalleen ottaen kuuluu. Ku en mie sielä Kemijärvellä niin tarkkaan ehtiny/muistanu katsoa mitä ne kehätoimitsijat oikein tekee ku oli kaikkee muuta touhua.