Meän agikouluttaja laittoi viestiä kerhon foorumille, että on tehnyt alkeiskurssilaisille radan valmiiksi ja voitais käydä kukin omalla ajalla kokeilemassa sitä. Lauantaina iltapäivästä sitte menin Hilen kanssa kentälle, on se niin mukava mennä ku koira on ihan intopiukkana menossa! Ajattelin ottaa näitä Hilelle vaikeita esteitä eli puomi, A-este ja keinu nyt ainakin.

Eka puomille kun se sattui lähimpänä olemaan. Pari kertaa piti mennä koiraa ylöspäin vetäen, kun alkuun päästiin niin sitte se meni ihan nätisti loppuosan ite. Ja yhtä-äkkiä valo syttyi kessun päässä, herneet kolahtivat lähes kuuluvasti yhteen ja niin se alkoi mennä puomin alusta loppuun avustamatta ja lopussa malttoi pysähtyä ottamaan palkan! Ai jestas olin tyytyväinen!

A-esteellä sama homma, eka piti kiskoa hurttaa ylös kunnes se tajus mikä on homman nimi ja niin vain alkoi mennä ite sitäkin estettä! Kaks kertaa treeniä ja edistyminen on ihan tolkuttoman huimaa, en ihan heti ois Hilestä uskonu kun se on niin tuntunu kammoksuvan korkeita paikkoja.

Keinullakin se meni reippaasti, kohta turhan reippaasti kun ois kohta tarttenu muutaman käden lisää pitämään koiraa, laskemaan keinua jne varten. Yhen kerran kintut vähän lipesi ja sen jälkeen ehkä kerran arasteli nousta keinua vaan niin se vaan alkoi onnistua. Tosin tuota en uskaltanu alkaa kokeilla ilman talutinta ja apuja, sen verran uusi juttu kuiten.

Putki meni kans hyvin, samoin rengas. Sitte aloinki miettiä josko kokeiltais rataa, koira jälleen aitaan kiinni levähtämään ja ite menin rataa tutkimaan. Jep jep, neljä ekaa estettä löytyi heti, viitonen oli ihan hukassa, sitte taas löyty jokunen numero ja radan loppuosa, jälleen puuttui numeroita eli ei sitte tehty rataa kokonaisuudessaan. Mie se etin ja etin, lopulta numerot löytyi pöydältä paikasta jossa niitä säilytetään eli ei se ihme ku ei silmään osuneet radalla! Kyllä vitahutti suorastaan ku rata oli pilattu, alkaa sitä nyt ite miettiä mitkä ne puuttuvat osiot on! Toisaalta sama vaikka en ois rataa alkanu ottamaan ku Hile alkoi olla jo aika lailla puhti pois, taitaa olla tosi rankkaa tuo uuden opettelu. Jotain kokeiltiin kuiten, mutta ku koira on väsy niin eipä oikein saatu enää mitään järkevää aikaseksi. Eiköhän seuraaviin treeneihin ole taas puhtia kertynyt!

Ens viikon treeneissä on uusia juttuja pujottelu, pituushyppy ja muuri, muut kai ollaan jo käyty läpi. Pirkko varmaan keksii taas mitä häijympiä ratoja meän alottelijoiden päiden menoksi... ;D