Näyttelyreissu takana jälleen kerran. Sään puolesta päivä oli erittäin vaihteleva, välillä paistoi aurinko ja välillä satoi ja ukkosti. Selvittiin kuitenkin ehjänä takaisin! Onneksi Katjalla oli teltta matkassa, oltaisiin muutoin kastuttu aika kiitettävästi.

Meän pihalta lähettiin matkaan ennen puolta seittemää ja perillä Keminmaassa oltiin hieman ennen yhtätoista eli oli hyvin aikaa kasata teltta. Autoa purkaessa meinas tulla itku kun mun pyörillä olevan trimmauspöydän vetoaisaa ei meinattu saada irti, lähtiessä se laitettiin nimittäin väärinpäin että mahtuu autoon ja muoviruuvi oli jämähtäny aikasta tiukkaan. Onneksi parkkialuetta hoitaneet miehet tulivat hätiin ja saivat ruuvin auki vaikkakin kovasti voimia heiltäkin vaadittiin!

Ihanainen Riitu (Jadeneito) tuli myös näyttelyyn. Tällä kertaa se oli tosi reipas ja esiintyi ihan suht nätisti kehässä, maassa vaan oli niin ihania tuoksuja että kuono ei meinannut irrota maasta ollenkaan ja se vaikutti esiintymiseen ja varsinkin liikkumiseen. Riitu sai arvosanan EH (erittäin hyvä) ja mielestäni se oli vallan loistava saavutus kun tuomari Marjatta Pylvänäinen-Suorsa oli hyvin tiukkana. Arvostelu:

"Keskikokoa kookkaampi kevytrakenteinen narttu. Kapea oikeailmeinen pää. Kapea kuono-osa. Lyhyt kaula. Hyvä selkä. Hieman pitkä lanne. Riittävän ylös kiinnittynyt häntä. Hyvä rungon syvyys. Riittävästi kulmautunut edestä ja takaa. Hyvät etu- ja takaliikkeet, sivuliike tehotonta. Oikean laatuinen, mutta huonokuntoinen karvapeite."

No ei Riitu mitenkään iso mun mielestä ole, muutoin arvostelu oli kyllä Riitun näköinen. Liikkeet varmasti olivatkin tehottomat kun Riitu ei suostunut liikkumaan kunnolla, köpötteli narun päässä kuono maassa. Karvapeitettä ei pahemmin ollut, bikinikausihan on jo alkanut! ;D

1243157559_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1243157549_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lapinkoirien jälkeen olivatkin vuorossa kessut. Sateli vettä joten teltan oviaukosta piti kytätä koska oma vuoro alkaa lähestyä ja sitte vasta ulos. Onneksi sade heikkeni vähitellen niin ei ihan mahottomasti kastuttu! Uroksia oli kaks kipaletta, Eswoodin junnu ja Dani-isukki. Iskä vei voiton vaikka oliki aika karvattomassa kunnossa, mutta komeahan Dani aina on. Tuiskun kasvattaja kävi kehässä uuden kessunsa kanssa ja sai EH:n joten toive Hilen toisesta sertistä eli hetken aikaa, mutta "sileät ykköset" Hilekin sai. Taisi olla turhan pieni tuomarin mielestä kun kyllä se muutoin olis ERI:n arvoinen, ainaki meän mielestä. Arvostelu:

"Koon alarajoilla oleva oikealinjainen narttu. Riittävä luusto. Hyvät pään mittasuhteet. Hieman isot korvat. Pienet silmät. Kapealinjainen kuono. Lyhyt kaula. Hyvä selkälinja. Riittävä rungon syvyys. Hyvin kulmautuneet raajat. Hyvät takaliikkeet. Tehokkaat sivuliikkeet, mutta liikkeessä saisi olla ryhdikkäämpi. Hyvä turkin laatu. Riittävä värivaihtelu."

Hilen kanssa näyttelyharjoitukset ovat tuottaneet tulosta, neiti poseeraa ihan nätisti. Liikkeessä on se ongelma, että se joko tuijottaa mua naamaan ja tuppaa nostelemaan etujalkojaan liikaa taikka sitten se kulkee ihan lysyssä. Jollain tapaa tuota näyttelyliikuntaa pitäis saada treenattua, mutta silleen ettei se vaikuttais huonontavasti kontaktiin. Sitte ite tein mokan ku en mittatikun lähestyessä nostanu Hileä erikoisryhdikkääseen asentoon, luultavasti tulos oli pienempi kuin mitä Hile oikeasti onkaan.

Tuisku menikin kehään Katjan kanssa. Olin etukäteen jo aatellu että jos vaikka jouduttais parhaan nartun valintaan sekä Tuiskun että Hilen kans niin pyysin kaveria esittämään toisen ja Tuisku helpompana meni sitte Katjalle. Olipas kiva nähdä oma koira kehässä, esiintyi ja liikkui oikein nätisti. Arvostelu:

"Lähes keskikokoinen. Hyvä luusto. Erinomaiset mittasuhteet. Hyvät pään linjat. Oikea-asentoiset korvat. Hieman pienet silmät. Erinomainen ylälinja. Hyvä rungon syvyys ja muoto. Hyvin kulmautuneet raajat. Tehokkaat tasapainoiset liikkeet. Hyvä värivaihtelu ja turkin laatu."

Arvosana Erinomainen ja sitä myötä Paras Narttu! Kehää seuratessamme Tuiskun kasvattaja totesikin että jos tuo ei SA:ta saa niin on ihme (SA=sertin arvoinen entisen näyttelysäännön mukaan) ja saihan se. Sitten olikin taas vaihteeksi Tuisku ja Dani vastatusten rotunsa parasta valittaessa ja niin vaan Tuisku oli Rop! Kauhee Jeeeee tuli suusta kun punakeltainen ruusuke lykättiin Katjalle kouraan, eka kerta kun Tuiskua pidettiin Dania parempana sitten pentuaikojen! No kyllä Tuisku onkin nyt ihan nätissä kunnossa vaikka ei täydessä karvassa olekaan. Hieno juttu vaikka pikkusen harmittaa ku Hile ei sertiä saanutkaan.

Ryhmää sitte piti jäädä odottelemaan vaikka siellä sijoittumisesta ei mitään toiveita ollutkaan. Jestas meni hermo Tuiskun kans kun se oli ihan hajujen maailmoissa kuono maassa eikä esiintynyt liikkeissä yhtikäs mitenkään. Ois se nyt ryp-kehässä voinu esiintyä ees jollain tapaa. Joo ja tällä kertaa se sai päähänsä että häneen ei muiden oikeestaan tarttis koskea ja pikkasen peruutti ku tuomari tuli tutkimaan. Samaa oli tehny Katjalle rotukehässä. Mokomaki hurtta, yrittää diivailla ihan selvästi! Ihan jees päivä kaiken kaikkiaan meän kohdalla vaikkaki tavoitteena oli olla ryp1 että saatais ruokasäkki ettei kaupasta tarttis ostaa... ;D

1243157537_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä ollaan Tuiskun kanssa ryhmäkehässä, Katja oli kuvaamassa.

Ai niin, terveystuloskin samalle päivälle eli Nuka (Hankien Hurma) oli käynyt silmätarkissa ja terveet silmät oli edelleenkin. Kiitos Marialle!