Käsittääkseni olisi pitäny olla vika ilta, mutta kurssi kuiten jatkuu edelleen, loistavaa! Muksut tempasi myöhäisiltapäivän unoset, jonka vuoksi äiskä myöhästy kurssilta puolisen tuntia... mietin jo kehtaanko mennä niin paljo myöhässä, mutta eipä tuosta tuntunu haittaa olevan vaikka vasta puoli seittemän paikkeilla kipitin paikalle Hilen kanssa. Sää oli jälleen kerran viileä ja kostea, mutta Hile tykkäs ku jaksoi touhuta. Toissapäivänä käytiin pikkumutka kentällä, lämpöä vajaa parikytä astetta ja koirasta oli veto ihan pois.

Tehtiin ite suunnittelemiamme ratoja. Ihan kiva oli laittaa esteet kohdilleen ku oli porukkaa, yksin treenaillessa ei niin viitsi rakentaa rataa ku aika monet esteistä on aikasta painavia yksin siirrettäviksi.

Rengas tuntuu olevan yks meän murheenkryyneistä, Hile on huomannu että siitä sivusta on paljo kivempi hypätä varsinki nyt ku se joutuu hyppäämään korkeammalta, päätin nimittäin että on aika siirtyä hyppäämään midi-luokan esteitä kun kerran hypyissä ei sen isommalti ole ongelmia. Siinä sitte pari emäntää meni seisomaan renkaan molemmille puolille, että Hile ei voi hypätä väärästä kohdasta niin ei mitään ongelmaa.

Onpa muutes aika hupaisaa treenata suhteellisen hyväegoisen koiran kanssa. Eilen Hile varasti puomille ja kun huomasi, että se ei ollutkaan oikeestaan hyvä juttu niin suunnilleen pysähtyi kesken puomin ja kävin nostamassa sen alas. Tästäkö neiti veti herneen kuonoon, ei menny enää puomille namilla houkuttelemallakaan! Piti niskavilloista vetämällä pistää se menemään alun puomista, sitte kyllä meni vanhaan malliin eikä enää vikuroinu ku toisen kerran kokeilin. Ja juu, mieluummin tukistan koiraa vähän karvoista ku kuristan sitä pannalla ja taluttimella, en mie jaksa kattella neiti hernekuonon värkkäämistä ku tiän sen osaavan homman ihan satavarmasti. Puomilta alastullessa Hile välillä jätti kontaktin aika heikolle ku en ehtiny vierelle stoppaamaan (oli putki puomin alla eli piti kiertää vähän kauempaa), kontakti menee yleensä hyvin jos matka jatkuu eteenpäin, mutta jos tehdään 90 asteen kulma seuraavalle esteelle niin sitte kontaktissa on puutteita aina välillä.

Muita huomattavia ongelmia ei eilen tainnu ollakaan. Hukkasin koiran ihan täysin vain kerran, muulloin Hile pysyi aika pitkälti siellä missä halusinkin sen pysyvän eli olen tosi tyytyväinen itteeni ohjaajana eilisen osalta. Tosin ei noilla radoilla mitään tolkutonta pyörittämistä ollukaan. Jos koira hyppää aidan väärältä puolelta sen takia, että ohjaan sen silleen niin peilistä saa kyllä katsoa... ;D

Saa nähdä miten pitkään saadaan nauttia yhteistreeneistä, tuntuu että Hile ois kohtapuolin juoksua tekemässä ku sen pitää kuseskella aiempaa useammin ja Huurre ja Pyry tässä kotona on Hilen persiissä kiinni vähän väliä haistelemassa.