Tavallinen juhannus taas meneillään, eilen pikkasen treenausta, tänään koirien pesu ja huomenna Rovaniemen juhannusnäyttelyyn. Pakollinen kännäyskin on suoritettu eli eilen hörpin melkein kokonaisen tölkillisen siideriä saunan jälkeen! ;D

Eilen tosiaan otin molemmat harmaan pörriäiset porukoille mukaan, että sain harjattua ne kunnolla ennen tän päivän pesua. Jestas miten niistä lähti karvaa! Kivaa lähteä näyttelyyn kahen ihan karvattoman koiran kanssa. Saa nähdä pitääkö Juslin näitä kessuttimia ees T:n arvoisina, mun lappalaisethan sai siltä hylsyt kun eivät kuulemma isosti muistuttaneet lapinkoiraa. Jos linja on edelleen sama niin eipähän tartte sille tuomarille enää minkäänrotuista koiraa roudata... kyllä mie nytkin mietin kaks kertaa mitä teen ku tieto tuomarimuutoksesta tuli, mutta kokeillaas nyt kuiten. Ei se ole kessuja paljo arvostellu ja ne pari kertaa on menny suht samalla linjalla muiden tuomarien kanssa mitä nyt yks on hylsyn saanu.

Harjauksen jälkeen menin Hilen kans kentälle keinua treenaamaan. Meän kouluttaja sattu olemaan samaan aikaan koiriensa kans juhannuskävelyllä niin hän tuli sitte katsomaan ja antamaan ohjeita. Tuo keinu on kyllä kaksijakoinen Hilen mielestä, välillä se on ihan jees ja välillä taas ei. Nyt meni välillä ihan kivasti ja välillä piti ihan kovasti houkutella koiraa etenemään, mutta alkaa vähitellen ehkä sujua paremmin. Sitte Pirkko "komensi" mut meneen rataa hänen koiriensa kans... pikkasen oli kohellusta ilmassa ku mie ohjasin bc:tä! Aika hupaisaa se kyllä oli yrittää pysyä hiton nopeiden koirien perässä ja yrittää muistella käskyjä (erit ku mulla käytössä) ja vielä rataakin siinä samalla. Sain kuulemma esimakua siitä mitä mulla on odotettavissa ku Hile oppii jutut paremmin, vauhtia kun löytyy siitäkin. Otin sitte rataa Hilenkin kans, osa aidoista oli maxikorkeudella ja yllätys yllätys Hile meni ne yli ihan nätisti! Mun ohjaus vaan kärsi kovasti ku jännäsin koko ajan meneekö se yli vai ali... ;D

Tänään on sitte koirien näyttelykuntoon laittaminen. Pesin ne vaaleiden koirien shampoolla ja ihan näyttäis ku vaaleat kohdat ois kirkastunu kuten toivoinkin! Kunhan tuo karvaton kolmevuotias laittais päikkäreille niin pääsisin föönaamaan koiria kuivaksi. Eihän se tietty nyt malta laittaa koisaamaan!

Ai niin, uutisia Tyrnävältä eli Erikoinen Elli vaikuttais olevan hyvin tukevasti kantavana, on kuulemma aika valtavan kokoinen jo nyt! Lisäksi kasvattini Viiru ensimmäisestä pentueestamme on tullut jälleen isäksi, se sai pennut Villi-Joikhun kennelissä, neljä urosta ja kaksi narttua.