Eilen käytiin Hilen kanssa kaksistaan treenimässä. Olipahan sellainen "päätä seinään kops kops" treeni, jestas miten typerä ohjaaja olin! Hermot oli mennä monta kertaa ku halusin koiran tekevän juttuja joita sen ei oikeesti ois ees tarttenu osata... tyhmä minä! No alkuun kokeiltiin pujottelua ja se meni ihan kivasti vaikka viimeksi otettiin sitä viime keskiviikkona yhteisissä treeneissä. Tosin en mie jaksanu mennä takaperin ku kerran tai pari ja sitte käännyin, koirassa ei tapahtunu mitään muutosta eli sille oli yks ja sama mitenpäin menin, lihapullakättä ku seuraa niin sama se mitenpäin muu akka on! Alussa on yleensä vähän vaikee kohta kun Hile meinaa vetää toisen ja kolmannen kepin ohi eli siis tulis mun puolelle vasta kolmannesta välistä vaikka pitäis tulla heti toisesta. Ja sitte välillä se maastoutuu kesken kaiken ku "maahan" -käsimerkki on varmaan aika samanlainen ku toi mun ohjauskäden kulku... Ehkä se jää pois kun alkaa hahmottaa paremmin tuota estettä eikä mun tartte niin kovasti ohjata sitä. Toivotaan ainaki.

Sitte otettiin pussia. Ei hitto koira meinannu tajuta että sinne pussiin mennään vaikka pidin sitä pussia ylhäällä ja huhuilin käskyä toisesta päästä, aina kiepsahti tulemaan pussin vierestä. Sitte laitoin sen odottamaan sinne alkupääputken sisään ja niin vain se tajus mitä tehdä ja tuli pari kertaa silleen että pussi oli ihan alhaalla! Hidasta mönkimistä se kyllä on eli vauhtia sais olla vaan eiköhän sitä vielä tule.

Renkaalla käytiin, välillä meni ihan hyvin välillä ei niinkään. Osaa hypätä ihan kivasti eikä säikkyny vaikka kiinnitysketjut kilisi eli ihan jees.

Sitte se mun moka. Tavallinen putki oli laitettu U-muotoon puomin alle ja Hile ei millään meinannu tajuta, että putki oikeesti jatkuu jonnekin vaikka ulostuloa ei näy vaikka aika pitkälle putkeen meneekin. Ai että meinas palaa käämit ku hurtta tulee miljoonannen kerran putken aloituspäästä ihan ku ois jossain labyrintissä käynyt! Ei paljo auttanu vaikka putkeen nakkas lihapullaa, yks vaan katso mua ihan että ookkonää ihan idiootti ei tuolta pääse minnekään, dead end se on. No ku ohjaaja sattuu olemaan aika jästipäistä sorttia halutessaan niin eihän me tietysti voitu helpottaa tehtävää tms, koiraa vaan tönin jalalla syvemmälle putkeen lihapullan perään ja ite toiseen päähän putkea käskyttämään ja voi sitä iloa ku yks pönttöpää lopulta tajus tulla mun kannalta oikeasta päästä ulos! Ai niin, olihan siinä vielä sekin hauska kuvio, että ku puomia on kiva mennä niin Hile lähti tämän tästä kipittämään puomia ja onneton hurtta vielä loikkas alas aina ennen loppupätkän kontaktipintaa ku en kerran juossu vierellä ja onnellisen näköisenä takas mun luo että eikö ollu aika upeeta menoa... hassu piski. Sitte odottelemaan ja vettä lipittämään, sen verran paljo oli lihapullaa menny kurkusta alas että janotti!

Valmista radanpätkääkin oli eli pitihän sitä kokeilla. Aika masentavaa huomata tekevänsä ihan pokkana tosi törkeitä ohjausvirheitä... Eka oli suora putki, jonka jälkeen 90 asteen kulmassa puomi silleen, että putkelta piti tulla takaspäin alkuun nähden. Koska toinen putki oli puomin alla niin en tietty voinu ohjata koiraa ihan puomin viertä ja tää vaan pomppas puomin aloituksen yli että mamma menee tuolla ei mun oo tarkoitus varmaan mennä puomille. Sitte jos mentiin silleen, että päästiin puomille ihan suoraan niin ei mitään, mutta jos lähestyttiin vinossa niin ei lähteny menemään. Pikkasen kaipaa vissiin hiomista tuokin kohta! ;D Aidoilla pyörittäminen meni ihan jees, sais varmaan alkaa nostaa aitoja ylemmäs ku ollaan menty tosi matalilla että pystyy keskittymään paremmin muuhun kuin pelkkään ylitykseen. Jestas jos maxeihin joudutaan niin tuskin kilpauraa päästään koskaan isommalti aloittelemaan, on ne aidan täydessä korkeudessa aika mahottoman korkeella Hileä ajatellen!

Tänään on yhteistreenit, sää on vielä ainaki oikein mukava eli toivottavasti ei alkais sataa illan myötä! Selkä on valmiiksi kipeä eli mahtaa olla aika könttänä olo illan kyyristelyjen jälkeen... ja huomenna kolmas ilta peräkkäin. Huh, ei tää ole kyllä näin huonokuntoisen hommaa, emäntä tarttis treeniä paljo enempi ku koira! ;D