Eilen käytiin omissa treeneissä, siskolikkakin tuli Pikin kanssa kokeilemaan esteitä. Hitto vie, laiskaa porukkaa ollut kentällä kun oli vieläkin sama rata kuin viime treeneissä! Enkä miekään uutta alkanut tekemään... ;D Samapa tuo, oli siinä niitä vaikeita kohtia treenattavaksi. Pujottelu menee aika sujuvasti ainakin toiselta puolelta ohjattuna, en tajua miksi toiselta puolen mentynä meinaa tökkiä. En ole kotiakaan saanu vielä pujottelurataa tehtyä, eilen just mies sahasi ostamani harjanvarret kahtia eli pääsis siinäkin projektissa eteenpäin. 

Pinksun kans sitte siskolikkaa ohjaamaan. Eka aitoja, ihan jees koira tajus mitä tehdä, pysty kokeilemaan melkein heti kahden aidan takaa kutsumista ja yhen aidan kans eteenpäinlähetystäkin. Ei huono homma lainkaan! Sitte puomille, siinä Piki lähti menemään ihan kivasti kunnes sitte päätti, että ei kauheen korkeelle viittiskään mennä ja pomppas alas. No eipä mitään, koirasta kiinni ja menoksi kauheen hypetyksen kanssa eikä montaa kertaa tarttenu ku Piki viipotti puomia ku vanha tekijä! Aattelin, että kokeillaanpas A-estekin ja olin varautunu takatuuppaamaan, mutta Piki mennä rymyytti menemään ku ois ikänsä kiikkunu A-estettä! Katoin mie vähän huuli pyöreänä että mitä hittoa... ;D Noooo ku kerran hyvin menee ni sitte rengasta kokeilemaan. Se ei ollu Pikistä kauheen kiva (vallanki ku satuttiin menemään vanhalle renkaalle, joka on vähän köpönen), mutta autettuna meni läpi siitäkin. Vau! Kyllä tuosta vielä agikoiran sais jos vaan systeri innostuis. Tosin vaikee koira aloittelevalle ohjaajalle ku vauhtia löytyy ku pienestä pitäjästä. Aivan intona koira oli, piti välillä käydä juoksemassa kunniakierros kentän ympäri... ;D

Pentuasiaakin eli h-pojat ovat lisääntyneet oikein urakalla, Hankien Hukka sai joku aika sitten muutaman pennun (1u + 3n) Tiitiäisen Meekon Seitan kanssa ja etelässä Hankien Huiske sai 3 pentua Reppulin Elenwen kanssa eilettäin. Elli Tyrnävällä voi hyvin omien pentujensa kanssa alun vaikeuksista huolimatta. Ja mulla on kauhee pikkupentukuume eikä Tihku suostu aloittamaan juoksua!

Rovaniemen näyttelyyn elokuussa ilmoitan koiria suht ison kasan eli molemmat kessut, sijoitustytöt Nopan ja Nupun sekä nämä Juslinilta hylätyt saaneet Mesin ja Tihkun. Jospa ne tällä kertaa vaikuttaisivat sen verran lapinkoirilta, että jonkinlaiset arvosanat saisivat! Kauhea miettiminen keitä ilmoittaa näistä omista lappareista. Kaveri lupas ottaa kessuttimet kyytiinsä ku menee omiensa kanssa, mutta varulta jos joudunkin ottamaan ne omaan kyytiin en uskalla ilmoittaa enempää ku ei autoon mahdottomia mahdu. Huurrea en ilmoita kun jos vaikka Tihku tekee juoksun niin jompikumpi pitäis sitte jättää pois, sitä paitsi sillä on hyvä arvosana jo olemassa niin silläkin saa jäädä kotiin. Pyry ois kiva ottaa kun sillä on tuomarin arvostama kaunis pää, mutta sama juttu ku Huurren kanssa eli ei poikia mukaan tällä kertaa.

Ai niin, tutkin agilityn lisenssiasioita ja totesin, että taitaa jäädä kisa väliin sittekin. Lisenssi on voimassa kalenterivuoden eli luultavasti kävisin vain ne yhet kisat eli tulis liian tyyriiksi. Tosin kilpailukalenterissa näytti olevan parit kisat muistaakseni Kemissä, mutta en tiä...