Aamusella nokka kohti Rovaniemeä, outoa lähteä reissuun yksin omalla autolla! Alkumatkasta oli sumuista, onneksi sää selkeni hyvin nopeasti ja sai hyvällä kelillä ajella, kerran sateli välillä. Näyttelypaikalla kävi vielä hyvä tuuri, aika täydellä näyttelyalueella parkkipojat löysivät välillä tyhjiä paikkoja näyttelyalueen läheltä ja mie onnistuin saamaan sellaisen! Olihan se homma roudata yksin neljä koiraa ja tavarat, parissa erässä piti kulkea. Onneksi Annina oli jo paikalla ja piteli kessuttimia sen aikaa kun hain loput koirat ja tavarat autolta. Häkki kasaan, koirat paikoilleen ja pienen harjauksen jälkeen olikin jo aika viedä kessuneidit näytille. Eipä tarttenu paniikkiharjata koiria yhtään ku ei kerenny! Enkä muutes ostanu taaskaan luetteloa niin ei tietoa keitä kilpakaverit olivat... Aika hassusti parkkipojat möivät luetteloja enkä siitä alkanu sitä ostamaan, mutta enpä niitä muualtakaan enää löytänyt niin en sitte alkanu etsimäänkään. Yleensähän ne ostetaan rokotustarkastusten yhteydessä olevasta myyntipisteestä.

Hile oli ensin. Se esiintyy nykyään sievästi mitä nyt tuppaa istahtamaan herkästi edelleenkin. Arvostelu: "Oikeat mittasuhteet, riittävä luusto. Oikealinjainen, vielä hieman kapea pää. Erinomaiset tummat, aavistuksen pienet silmät. Hyvät korvat. Hyvä ylälinja. Littea eturinta. Melko lyhyt olkavarsi. Hyvät takakulmaukset. Häntä saisi painua tiiviimmin selälle. Hyvä karva ja väri. Erinomaiset liikkeet. Oikeanmallinen rintakehä." ERI NUK1

Tuisku oli ihan toivoton, tällä kertaa sen piti lirutella kehään vaikka olin käyttäny sen pisulla just ennen näyttelypaikalle menoa. Vähänkö hävetti! Ja korvat oli lintassa koko ajan. Minne se mun helposti esitettävä koira on hävinny! Arvostelu: " Oikeat mittasuhteet, sopiva luusto. Oikealinjainen pää. Aavistuksen leveäasentoiset korvat. Erinomaiset tummat silmät. Oikea ylälinja. Hyvä eturinta. Hieman lyhyt ja pysty olkavarsi. Oikeanmallinen rintakehä. Hyvät takakulmaukset ja häntä. Melko pehmeä karva. Hyvä väri. Oikea askelpituus." ERI VAK1

Paras narttu -kehään Annina tuli esittämisavuksi ja annoin Hilen hänelle, arvelin nimittäin Tuiskun olevan edelleenkin Hileä "parempi" niin ei tarttis vaihtaa koiraa jälleen Rop-kehään jos vaikka sattuis narttujen voitto kolahtamaan. Mutta kappas kummaa, niin vain Leni Finne tykkäs, että Hile on parempi ja oli narttujen ykkönen Tuiskun jäädessä kakkoseksi! Avoimen luokan narttu oli sitte kolmas. Olipa kyllä melkoinen yllätys! Siinä onnittelemaan tullessa tuomari sitte kysyi onko kyseessä äiti ja tytär ja myöntävän vastauksen kuullessaan totesi, että on hienoa nähdä miten on "pojasta polvi parantunut". Rotua parasta valittaessa tuomari sijoitti Hilen toiseksi eli uros voitti, tosin hän totesi Hilen olevan parempi, mutta se tarttee vielä aikaa kehittyäkseen ja siksi uros voitti.

Kessukehän oltua ohi pääsin keskittymään lappalaisiin. Oli hyvin haastavaa yrittää ehtiä jutella kaikkien kasvattien omistajien ja muiden tuttavuuksien kanssa enkä kyllä ehtinyt jutustella niin paljon kuin olisin halunnut. Kuvia otin jonkin verran ja lisää kuvia on varmaankin luvassa myöhemmin kun Anninan kamera oli myös käytössä. Pentuluokassa esiintyi T. Merienvaltiatar eli Noppa, joka sai aika hyvän arvostelun, mutta ei kunniapalkintoa. Oli kyllä ihana nähdä Noppakin jälleen! Arvostelu: "Kokonaiskuvaltaan erittäin hyvä, mittasuhteiltaan sopivan pitkä mutta hieman kapearunkoinen. Saisi olla lihavammassa kunnossa. Sopivan voimakas ja pitkä kuono. Kaula saisi olla leveämpi. Hieman pysty olkavarsi, hieman luisu lantio. Hyvät takakulmaukset. Hyvä turkki. Liikkuu hieman lyhyellä askeleella varsinkin edestä ja kapeasti edestä ja takaa. Miellyttävä luonne."

Noppa.jpg

Nopan velipoika Aslak (Myrskynherra) oli myös paikalla vaikka ei näyttelyyn osallistunutkaan, nätti ja hyväluonteinen poika siitä oli tullut.

1250438500_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Urosten luokissa kilpailivat Hankien Hurma eli Nuka, joka sai arvosanan H sekä Jänkien Hurmuri Humu, joka sai EH:n. Olipa ihana nähdä Humu nyt aikuisena! Se oli hyvinkin Huurremainen, mutta väritys ja ilme oli Pikiltä. Hyvin miellyttävä nuorimies. Keskityin näemmä kuvaamisessa enempi näihin "uusiin tuttavuuksiin", joita en ole nähnyt sitten pikkupentuajan eli Nukasta en sitte kuvaa ottanut, mutta sellainen löytyi Anninalta.

Nuka.jpg

Humusta pari kuvaa:

1250438560_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1250438533_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Narttujen junnuluokassa oli sijoitusnartut Kaarnikanvarpu "Nuppu" ja Lapintaika "Taika". Aika jännästi näissä sijoitustytöissä oli ihan selvästi nähtivässä kuka niiden emä on, Noppa on ihan ku Hippu mitä nyt eri värinen, Nuppu muistuttaa kovasti Hillaa ja Taika on kovasti Usvamainen. Ihania tyttöjä kaikki! Taikalla on kyllä hurjan pitkä turkki, päällikarva on valehtelematta 15 cm pitkää paikoitellen! Muhkean näköinen tyllerö silloin ku on turkki päällä, nyt oli ihan bikinikunnossa. Kapoisia neitoja olivat kaikki, Nupulla ja Taikalla takajalat olivat ulkokierteiset, mutta eipä juuri muita rakenteellisia vikoja. Alla kuvat ovat Nupusta, blondi Taikan kuvat ovat Anninalta. Naamakuva Taikasta pitää vielä ladata vaikka sievähän tuo peppukuvakin on! ;D

1250438521_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1250438511_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taika.jpg

Avoimessa oli Tihku, Mesi ja Hippu. Kuvia en näistä omistani ottanu, Anninalta siis kuvat. Arvostelut tässä.

Tihku: "Kokonaiskuvaltaan hyvä, mittasuhteiltaan oikea. Hieman kapea pää. Otsapenger saisi olla reilusti voimakkaampi. Pyöreät silmät. Sopivasti kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä raajaluusto. Riittävä turkki. Hieman ulkokierteiset takaraajat. Liikkuu sivulta erinomaisesti, takaa kapeasti. Esiintyy hieman varautuneesti". AVO H. Tihkulla ei ois voinu vähempää kiinnostaa olla kehässä ja tuomari Tapio Kakko totesikin, että ei se arka ole, mutta sillä vaan ei kiinnosta koko homma.

Tihku.jpg

Mesi: "Kokonaiskuvaltaan hyvä, mittasuhteiltaan oikean mittainen, mutta kapearunkoinen. Hieman pitkänomainen pää ja kapea kallo. Otsapenger saisi olla voimakkaampi. Sopivasti kulmautunut edestä ja takaa niukasti. Erittäin pysty lantio. Oikein kiinnittynyt häntä. Riittävän karkea peitinkarva. Pohjavilla ja raajakarvoitus puuttuu. Liikkuu voimakkaasti takaraajat alla lyhyellä taka-askeleella. Voisi esiintyä hieman reippaammin." AVO H. Mesillä oli kuono koko ajan maassa ja jos nostin päätä niin takamus meni maahan. Hoh hoijaa.

Mesi.jpg

Taattu sininen linja jatkoi vielä Hipun kohdalla eli sekin sai H:n. Kuva Anninalta. Arvostelu: "Kokonaiskuvaltaan hyvä, mittasuhteiltaan riittävän pitkä. Hieman kapea runko. Sopivan mittainen kevyt kuono, otsapenger saisi olla voimakkaampi ja alaleuka voimakkaampi. Sopivasti kulmautunut edestä ja takaa. Pysty lantio, riittävä raajojen luusto. Hieman pehmyt riittävä peitinkarva, pohjavillaa voisi olla enemmän. Liikkuu hieman kapeasti ja takaraajat alla. Saisi olla pidempi takapotku. Meillyttävä luonne."

Hippu.jpg

Lisäksi näytillä kävi L-pojista Luonnonvoima "Routa" ja Lemmenlieska "Bruno". Mukavanluonteisia, joskin herkkähaukkuisia olivat. Oli todella ihana nähdä niitäkin! K-pojista tervehtimässä kävi Ruffe, siitä olen kuvia saanut monesti, mutta olipa todella kiva nähdä omin silmin tämänkin komistus. Yleistä sählinkiä tai jotain, en tajunnu ottaa Ruffesta kuvaa! Jestas että olenkin ollut törppö. No siinä oli kuitenkin kovasti Juffaa nähtävissä, kookas ja komea poika. Kuvissa siis Routa ja Bruno:

1250438467_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250438490_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1250438480_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kiitos ihanille ihmisille, kun toitte koirianne nähtäväksi! Ja kiitos Hukan ihmiselle kun tulit juttelemaan, oli mukava tutustua! Ja kiitos muutamalle pentuhaaveilijalle, kun tulitte tervehtimään, toivottavasti haaveistanne tulee totta vielä tämän vuoden puolella!

P.S. Tihkulla on juoksu alkanut... ;D