... ja sitten ollaan viisaampia sen suhteen, onko Hilla tiine vai ei eli ultra on varattu 21.4. Se kuulemma nukkuu ehkä entistä enemmän eli hyvältä vaikuttaa, mutta ei vielä nuolaista ennen kuin tipahtaa! Usvassa ei ole näkyviä merkkejä havaittavissa, mutta eipä se viimeksikään isommalti näyttänyt että on tiine. Jännätään siis sitäkin.

Tajusin tässä että pitäis vissiin alkaa kuljettaa tuota Hileä yksinään mukana enempi, näyttelykausi alkaa parin kuukauden kuluttua ja neiti on vielä aika tottumaton isompiin koiramääriin eli voi olla melkoista räksytystä jos en ala siedättämään sitä vieraisiin koiriin hyvissä ajoin. Eka treeni noin niinku isossa koiramäärässä ois kesäkuun alussa paikallisessa mätsärissä, tosin samaan aikaan ois näyttely Ruotsin Piteåssa eli saa nähdä menenkö ite Tuiskun kans näyttelyyn cacibin toivossa ja joku muu sais menettää hermonsa älyvapaan kessuneidin kans mätsärissä! ;D Ihan toivotonta pitää ns. näyttelykoiria (siis kessuja) täällä, kesän aikana on  peräti kolme näyttelyä tossa meän näyttelyaluella eli Oulusta ylöspäin koko viitosryhmälle, osaryhmiä kyllä on vaan ku mulla ei ole näyttelylappalaista niin paha niissäki on käydä. Näyttelykelpoa lappalaista olen kyllä suunnitellu pidemmän aikaa, mutta en ole vielä jaksanu alkaa perehtyä asiaan niin syvällisesti että pystyisin mitään päätöksiä tekemään esim miltä kasvattajalta haluaisin pennun tai ees mistä koirista olisin niin kiinnostunu, että pennun niistä ottaisin. Nyt "onneksi" saa haudata nuo mietteet romukoppaan hetkeksi aikaa kun ei oikein ole tilaa uudelle pennulle.

Huomenna on meno Rovaniemelle hakemaan koirille sapuskaa. Ehkä on järjetöntä ajaa 600 kilsaa sen takia, että saa koirille barffisapuskaa, mutta ajetaan sitä turhempiakin ajoja. Sitä paitsi jos pentuja tulee ni pakko saada siipiä sun muuta kotiin ku eihän ne pelkällä maidolla elä enkä mie suostu pelkkiä nappulapentuja maailmalle saattamaan. Viimeksi annoin pennuille muutaman nappula-aterian ja voi jestas sitä paskan määrää ja hajua, ei nappulapentuja meille siis! Mutta en mie siis fanaattinen ole nappuloiden suhteen, on meilläki yleensä joku pussi nappulaa kotona, on niin näppärää tekemistä koirille ku etsivät nappuloita pihalla lumihangesta tai kesällä nurmikon seasta sekä sisällä saatan nakata kourallisen lattialle ku huomaan, että meille on joku tulossa, vähentää tehokkaasti ovelle räksyttämään menevien koirien määrää! ;D Siinä kerkee ihmiset kätevästi riisua kengät sun muut ja tulla eteisestä sisälleki ennen ku koirat oikeestaan ees tajuaa, että joku tulee.

Aita on nyt korotettu ja Mesi-raukka joutuu pysymään pihalla. Kostona se on sitte syöny ruusupensaita oikein olan takaa eli eipä tartte huolehtia niiden harventamista eikä leikkaamisesta sitte keväämmällä!