Tänään päästiin sitten tositoimiin agilityn alkeiskurssin suhteen. Pari tuntia hurahti ihan siivillä! Kurssin aikana käydään esteet läpi ja aloitettiin hypyillä ja puomilla. Yhdistelmä hidas emäntä ja nopea koira ei ole välttämättä kaikkein toimivin... koira ehti tehdä vaikka ja mitä ennen ku ite kerkesin tehdä mitään! Ehkä alkaa helpottaa kun tullaan tutuiksi esteiden kanssa. Tai sitten ei! ;D Ihan hupaisaa touhua tuo koiran hyppyyttäminen oli ja yllättävän nopeasti Hile hoksas homman jujun. Omasta suorituksesta nyt ei isommalti kannata puhua, luultavasti suunnilleen sinnepäin tein niinku pitikin kun ohjaaja ei joutunut vääntämään rautalangasta paljoakaan. Tai sitte vaan en tajunnu vaikka ois vääntänyki! Itellä vaan meinas hermo mennä ku Hile ehti aina livahtaa mun ohjauksesta esteen väärälle puolelle, pitäishän sen nyt tajuta tehdä just niinku ajattelen... heh.

Toinen juttu oli sitte se puomi. Ollaan muutamia kertoja kokeiltu mennä sitä ja joka kerta Hile on pompannu siltä alas. Nyt se ei meinannu alkaa nousta puomille ollenkaan joten otettiin käyttöön perse edellä puuhun -taktiikka eli nostin sen eka puomin alastulolle ja siitä alas lihapullapalojen voimalla ja siitä sitte nostin aina ylös ja ylös kunnes liikkeelle lähdettiin puomin keskikohdalta ja lopulta Hile kipitti puomin ihan ite alhaalta ylös ja takaisin alas! Olin todella yllättynyt miten hyvin tuo puomi lopulta meni kun etukäteen ajattelin että eipä taida onnistua kun Hilellä ei ollut yhtään halua lähteä nousemaan sitä ylöspäin.

Siinä olikin ekan kurssipäivän anti, huomenna jatketaan. Saatiin ohjaajalta materiaaliakin luettavaksi, mutta taisin unohtaa ne kentälle kun en kotoakaan niitä löytänyt. Noloa.