Käytin tänään Tihkun ultrassa ja kyllä siellä masussa elämää näytti olevan, eläinlääkäri arveli, että 4-5 voisi olla tuloillaan ja mahdollisesti enemmänkin kun ei katsottu kuin ihan selvimmät kohdat. Jestas että olen tyytyväinen, Toscalla kun on ollut kaksi kahden pennun pesuetta ennestään niin en edes uskaltanut toivoa tuollaista määrää pennunalkuja! Odotellaan nyt sitten lokakuun loppupuolta, silloin saadaan selville montako ja mitä sukupuolia ja värejä tuleekaan. Kokemuksesta voin sanoa, että odottavan aika on niiiiiin pitkä!

Viime viikonlopusta en ole vielä kertonutkaan. Lauantaina oli koirakerhollamme match show, omista koirista oli esillä Hile, Tuisku, Ruska ja Huurre, joista Huurre sijoittui isojen sinisten kolmanneksi. Ennen kehien alkua olin ottamassa vastaan ilmoittautumisia ja olipas iloinen yllätys kun Huurren poika tuli myös paikalle! Siis tästä sen nuoremmasta pentueesta, ei omia kasvattejani. Sukunäkö oli ilmeinen, olin ihan varma kyseessä olevan Huurren poika ennen ku pääsin edes kysymään! Harmitti kun en tajunnut ottaa kameraa mukaan... Niin ja nyt vasta tuli mieleen, että olishan mulla ollu puhelimessakin kamera, jolla ulkona saa otettua ihan siedettäviä kuvia... höh. Kehien välissä oli agilitynäytös, jossa oltiin Hilen kanssa, muutoin meni jees mutta kepeiltä ois tullu vitonen ku yks väli piti korjata. Yllättävää kyllä, ei jännittäny pätkän pätkää vaikka oli aika paljo porukkaa katsomassa!

Sunnuntaina oli agilitykurssi, vetäjänä oli Merja Kuntsi Rovaniemeltä. Merja on harrastanu ja kilpaillu agilityssä pidempään ku meän kerholaiset yhteensä eli kokemusta ja neuvoja riitti. Alkuun otettiin erkanemisharjoituksia, ihan piis of nakki Hilelle kunhan se tajus mennä käskystä kauempana odottavalle namikupille, uus juttu sinänsä ku aiemmin ollaan tehty tuota aitojen kanssa ja nyt mentiin ilman. Hyvin irtoaa ja on nopea, ei mikään yllätys ku onhan tuo tunnetusti ruoalle perso koira! Sitte hyppytekniikkaa eli aidat ihan likellä toisiaan matalalla ja etenemistyyli hyppy-hyppy-hyppy ilman väliaskelia. Piis of nakki tuokin kun ollaan tehty noita ennenkin, kehuja tuli kuiten hyppytekniikasta. Sitte saatiin venyttelyohjeita koiralle, pitäiskin muistaa venytellä tuota usein ku muutama tiukka kohta tais olla Hilen kropassa. Lisää pieniä hyppypätkiä ohjaustekniikan harjoittelemiseksi, tosi hyödyllistä ja sain muutamia oikein hyviä vinkkejä tekniikkaan viedä koira hypyltä toiselle, jesh! Lopuksi tehtiin pari rataa, eka vähän helpompi ja toinen sitte vaikeampi. Aika hupaisa juttu, joka koirakolla oli omat vaikeat kohtansa ja ne oli aina erit eli käytännössä saatiin neuvoja koko radan osalta, hyvä juttu. Meän virheet oli odotettuja eli kontaktit menee välillä lennosta yli ja kovasta vauhdista Hile ei kääntyny puomille vaan pomppas siitä ohi (ylläpi pylläri!) ku en tajunnu viedä sitä puomille vähän eri kulmasta. Hilestä Merja totesi, että se on säpäkkä koira ja siitä varmasti tulee hyvä ajan myötä, lisäksi sen hyppyjä kehuttiin kovasti. Hyvä koulutus oli, lopuksi saatiin vinkkejä vielä pujottelun aloitukseen, sitä vallankin pitäis treenata kun nyt Hile ei itsenäisesti tajua mennä oikeasta välistä pujotteluun.

Eilen oli vielä yhteistreenit, paikalla peräti Pirkko ja mie koirinemme eli tuli kyllä tehotreeniä. Meän koirilla on samat virheet eli kontaktia pitää treenata. Päätin nyt alkaa tuon kontaktihomman alusta eli laitan ennen radan alkua namit kontakteille, että koiralla ei ole niin hirvee kiire pois kontaktilta ku pitää etsiä nami ensin. Parempi menettää muutama sadasosasekunti siihen, että koira nuuskasee kontaktin alastulon kuin ottaa vitonen siitä, että koira hyppää kontaktin yli. Kontaktit ja pujottelu on meän harjoittelussa nyt isoin juttu kun muut menee ihan hyvin ja vauhtiakin löytyy. Ykkösissä ja kakkosissa ei niin haittaa vaikka koira ei vielä kovasti erkaantuis eli sitä keretään treenata vielä vaikka miten paljon ennen ku kolmosluokka siintää muualla ku haaveissa! Muut kerholaiset on menossa kisoihin marraskuussa(kohan se oli?) ja mulla harmittaa ku en pääse mukaan, en raski hommata lisenssiä enää tälle vuodelle, se kun lohkaisisi ison osan ruhtinaallisesta kotihoidontuesta.