Eilen Tosse-herra kävi tutustumassa poroihin, mies kun halus käyttää sitä tuttavansa pihaporojen luona. Ei pentu pelänny poroja, piti kunnioittavan etäisyyden ja välillä haukkua vuhahteli, oikein jees ensikohtaaminen! Ens viikon maanantaina Tossukan tuleva emäntä käy hakemassa koiransa täältä, voip olla aika tiukka paikka kyllä. Ajatus pennuttomasta talosta on kyllä tosi houkutteleva, mutta että mamman Tossu-possuko lähtis pois?! Auts. Poika meinas alkaa itkeä tihrustamaan ku kerroin, että Tosse muuttaa kohta omaan kotiin, tuli hätä että kaikki koiratko lähtee, mutta kun kuuli isojen koirien jäävän kotiin niin eipä sitte enää mitään. Samaa asennetta itelle, kiitos!

Viime viikonloppuna oli poropaimennustestit ja -kilpailu Pudasjärven suunnalla. Mie en siellä ollut kun piti olla sunnuntaina töissä Kittilässä laikojen erikoisnäyttelyssä. Kehäharjoittelijana siis. Toinen harjoittelu on siis suoritettu ja kolme jäljellä. Olin Hannu Talven kehässä kirjoittavana toimitsijana, hyvin meni mitä nyt pikkasen meinas olla vilpoista untuvatakista ja kelkkakengistä huolimatta, kynästä meinas muste jämähtää tämän tästä jne... Ite asiassa tykkäsin tosta kirjurina olemisesta, käsialakin pysyi suht siedettävänä eikä tullu ees jännetupparia! Se vaan kun ei siinä kerenny katsomaan koiria yhtään, nauhanjakelijana pystyy kuuntelemaan mitä tuomari sanelee ja samalla voi katsoa koiraa eli oppiikin koirista jotain. Niin siellä paimennustestissä kävi k-pentujen emä Tiitiäisen Janna, ei läpäissyt testiä. Se täällä on kun koirat pitää käytännössä opettaa pois poroista niin testissä onnistuminen on aika vaikeeta. Tossen ja muiden N-pentujen velipuoli Iki-Wanhan Sinä-Minun-Onni läpäisi testin hieman yli vuoden vanhana, hieno suoritus!

Terveystarkastuksiakin tehtiin, silmätarkissa kävivät T. Hankien Hymy ja T. Lapintaika, molemmilla täysin puhtaat ja terveet silmät. PRA-geenitestiä varten verinäytteet antoi T. Lapintaika, T. Merienvaltiatar ja T. Nelivetopeto, tulokset tulevat jenkkilänmaasta sitten kun tulevat.