Herätys kolmelta ja lähtö kohti Kemiä vähän yli neljän... auts! Ei vanha meinaa jaksaa... Näin jälkikäteen ajatellen ois ollu sama jäädä kotiin ja saada rahat takaisin tuomarimuutoksen takia, mutta mistäpä sitä etukäteen tietää eli lähdettiin sitten. Keli oli oikein kiva, aurinko paistoi sievästi. Kemin lähettyvillä veti pilveen ja todettiin, että varulta laitetaan teltta pystyyn ja onneksi tehtiin niin, välillä sateli vettä jonkin verran. Tuttuja oli tosi kiva nähdä pitkästä aikaa ja tutustua uusiinkin ihmisiin. Yritin vähän kurkkia millaista linjaa tuomari pitää, vaan kehien luona ei ollut tulostauluja eikä kyllä niistä ois voinu päätelläkään millaista linjaa kessujen kanssa pidettiin. Nimittäin tuntui siltä, että ainoa kriteeri mitä tuomari piti oli se, että kokoa pitää löytyä! Mittakeppi heilui kaikkien paitsi valioiden kanssa ja ei puhettakaan ERIstä, jos kokoa ei löytynyt. Kaikki pienehköt nartut lensi ulos kehästä H:n kanssa mukaanlukien Hile, jonka tuomari mittas 39 senttiseksi. Hmmm agia ajatellen tuo olis aika hieno tulos, mutta ei se oikeesti noin pieni ole, sori vaan herra Klindrup Tanskanmaalta. Törkeyden huippu oli se kun Tuiskua ei mitattu ja se sai ERIn, mutta tuomari tuli mulle sitte selittään, että koira sai erin koska se on jo valio, muutoin ei ois saanu kun se on niin pieni vaikka hän ei sitä mitannutkaan. Kiitti vaan v-tusti, oisit nyt lyöny sen keltaisen nauhan kouraan Tuiskustakin, todella raivostuttavaa tollanen valioiden nosto toisten yläpuolelle! PN2 siitä tuli kun se toinen narttu oli ISOMPI, muutoin Tuisku oli kyllä parempi. No samapa tuo, vitahuttaa vain aika kiitettävästi. Ei siis se, että Tuisku jäi toiseksi tai se, että Hile sai T:n, vaan se, että millään muulla kuin koiran koolla ei ollut väliä. Emme ehkä siis mene enää tälle tuomarille jos joskus vastassa olis, ei noi hurtat tosta mihinkään enää kasva! ;D

Hile: "Too small. Very nice head and expression. Correct bite. Well placed eyes. Correct ears. Excellent neck, body and bone. Corredt angulated. Moves well. Excellent coat. Very nice temperament." NUO T     Suomeksi:  "Liian pieni. Oikein hyvä pää ja ilme. Oikea purenta. Hyvin asettuneet silmät (hyväasentoiset silmät.... no joka tapauksessa silmät on sielä missä pitääkin!). Oikeat korvat (juu ei väärennökset lainkaan... heh suomentajalla vissiin väsyttää!). Erinomainen kaula, runko ja luusto. Oikein kulmautunut. Liikkuu hyvin. Erinomainen turkki. Oikein mukava luonne."

Tuisku: "Bitch of low size. Well built. Nice head and expression. Correct bite. Correct ear set. Excellent neck and body. Very good bone. Normally angulated. Moves well. Good coat. Nice temperament." ERI VAK1 PN2      Suomeksi: "Pienikokoinen narttu. Hyvin rakentunut. Hyvä pää ja ilme. Oikea purenta. Hyvä korvien asento. Erinomainen kaula ja runko. Oikein hyvä luusto. Normaalisti kulmautunut. Liikkuu hyvin. Hyvä turkki. Mukava luonne".

Nyt ku luen noita arvosteluja niin itse asiassa Hile ois varmaan pärjänny Tuiskua paremmin jos koko ei olisi ollut niin älyttömän ratkaisevassa osassa. Tuisku on ihan toivoton sählä nykyään kehässä, pomppii koko ajan ja on ihan penikan oloinen, Hile on paljon aikuisempi.

Oulun näyttelyyn ens viikonloppuna ei ehkä päästä. Harmi sinänsä, olishan tuo ollut kiva käydä mutka siellä kun ois ollu mahikset kisata parista sertistä Hilen kanssa. Tuiskuhan nyt sinänsä ei niitä cacibeja ees tarttis, mutta kivaahan tuo on käydä näytillä kuten jo aiemminkin mietiskelin. Toivottavasti asiat järjestyis ja pääsis reissuun taas! Vaikka tällä hetkellä kieltämättä ei haluta lähteä minnekään ku eilinen reissu oli rankka, mutta kunhan sais yön pari nukuttua hyvin niin eiköhän mieli muutu.