Otsikon "volX" on muutes vain ihan sitä varten, että pysyn oikeassa luvussa alkeiskurssin päivien suhteen. En mie aio ihan jokaista vedettyä treeniä numeroida näin niinku jatkossa... ;D

Ja asiaan. Joku oli tehny eilen päivällä taas uuden radan kentälle ja sitä sitte otettiin. Alussa kertailtiin pituushyppyä ja muuria, Hilellä ei mitään ongelmia. Jopa mie olin suht ajoissa käskyjen kans ettei koira alkanu tulla seuraamisasentoon kesken kaiken. Kokeiltiin myös kentällä olevaa vanhempaa puomia, joka on hiekkapintainen eli erin tuntuinen ku normaalisti käyttämämme puomi. Hile oli eka että ei hitto tonne voi mennä, mutta ku alkuun sen kiskoin niin sitte neidillä pamahti täysillä-vaihde päälle eikä pintaa enää tarttenu vikoa! Ite asiassa sain etureiteni "revähtämään" ku rauhallisesti köpöttelevä koira alkoi yhtä äkkiä painella täysiä ja piti munkin kiristää vauhtia että kerkeisin jonneki. Siinä sitte aina tilaisuuden tullen venyttelin kinttuja eivätkä ne ole kovinkaan kipeet enää tänään. Hilelle muutes tehoaa "ota"-käsky yllättävän hyvin, seisahtaa suht niille sijoilleen ja sen kerkee sitte ohjaamaan kontaktille. A-esteellä se ei silleensä pysähdy paikalleen vaan menee suht rauhallisesti alaspäin niin kerkeen tunkeen makkaraa kuonoon kontaktilla.

Joo noi yksittäiset harjoitteet menee tosi kivasti, mutta radan kans olen ihan onneton tunari. Sekoilen ihan täysillä ja menen ihan lukkoon jos a) koira tekee jotain tosi hienosti tai b) se tekee jotain silleen mitä en ole ajatellu (hiton hurtta ei osaa vieläkään lukea ajatuksia! ;D). Eilen rata meni silleen, että koiran saattoi jättää parin aidan taakse vinoon ja käskemällä sen pitäis tulla suoraan luo hyppien ne kaks aitaa. No mie että ei taatusti Hile hyppää vaan kauniisti kiertää ne ja kokeilin vasiten ja niinhän se hyppi ne aidat ja mie olin niin onnesta soikeena että muu rata meni ihan yleiseksi säheltämiseksi! Sitte mua suunnattomasti ärsyttää se kun Hile hakeutuu yhä edelleen mun vasemmalle puolelle ja silleen sotkee mun "hienot" ohjauskuviot. Ohjaa nyt sitte koiraa oikeelta puolelta kun se on vasemmalla. Puhisin siinä jo että ikinä en enää tokoa ota yhenkään hurtan kans ku ne ei sitte tajua olla missään muualla ku vasemmassa kintussa kiinni! Nooooo katsotaan nyt ;D Kiemurainen putki ei ollu mitenkään erityisen vaikee tällä kertaa, keinulle meni eka ihan sikakovaa vauhtia ja hyppäs mokoma kontaktilta alas. Sitä tais vähän säikähtää kun seuraavalla kerralla piti vetää keinulle ja tunkea ruokaa kitaan koko ajan. Toi taitaa olla Hilelle vaikein este. Mutta kaiken kaikkiaan oikein hyvä treeni. Kouluttaja arveli että Hilen alttius karata väärälle puolelle vois vähetä jos en "hukkais" koiraa radalla, aina ku alan etsiä uutta estettä niin koira vaihtaa puolta jos se on mun oikeella puolella. Eli täytyis pitää koiraa silmällä koko ajan, mutta miten ihmeessä mie sitte ne esteet löydän... mutkikasta kerrassaan!

Ens viikoksi pitää suunnitella oma pikku rata, jotain 7 estettä. Keinua ja pujottelua ei oteta tolle radalle ku niitä ei vielä oikein kukaan osaa hyvin. Hileä jos aatellaan niin puomi ja A ehdottomasti mukaan, ne on Hilen lempparit. Suora putki on jees, samoin pituushyppy ja muuri. Niin aidat tietty, niistä saa kivoja pyöritysjuttuja vaikka. Oikeestaan se keinu on tosiaan ainoa mistä Hile ei oikein perusta, niin joo ja pussi on kans vähän sellanen joka ei mene ihan tosta noin vain. Kouluttaja-Pirkko puhu vähän että voitais ottaa sitte oma möllikisa ku ollaan kaikki niin hyviä. Hmmmm onkohan näin! ;D Elokuussa ois muutes Rovaniemellä oikeet kisat, aloin jo miettiä riittäiskö rapia kaks kuukautta meille treeniä, mutta kyllähän toi hurtta tekee juoksun tässä välissä eli se siitä. Ehkä ens vuonna. Uroskoira ois kyllä ihan näppärä näin harrastamista ajatellen ku ei tule juoksutaukoja, mutta pitääpä sellaista tässä narttulaumassa, ei kiitos! 

Niin joo, mittailtiin vähän koiria ja kuten jo aiemmin olen todennu, Hile on kiikan kaakan onko midi vai maxi. Jos se mitataan maxiksi niin taitaa olla turha haaveilla kisaamisesta, mun mielestä on aika kohtuutonta alkaa hyppyyttää koiraa sitä yli 20 cm korkeampia esteitä. Tuomarit kun ovat alkanu viime aikoina laittaa esteet maksimikorkeuksiin eli maxeissa 65 senttiin.